kulturen i viborg

en gammel by med masser af historie

Viborg er en af Danmarks ældste byer, og den rummer masser af kulturelle og historiske muligheder. I kan eksempelvis gå på opdagelse i byens gamle kroge, der både byder på museer, gamle bygninger og middelaldergader, gågader med et stort udvalg af butikker, fascinerende kunstværker og meget mere. 

Nedenfor har vi samlet en masse inspiration til, hvad I kan opleve af kulturelle attraktioner i Viborg og omegn. Du finder også en event-kalender med alle de største arrangementer og events – dermed kan du nemt holde dig opdateret på, hvad der aktuelt, når du overnatter på Peak 12.

Sct. Mogens Gade i Viborg
Energimuseet i Viborg

museer & opdagelser

Hvis du er helt vild med museer, kan du læne dig trygt tilbage. Viborg byder nemlig på en lang række af spændende museer og opdagelser indenfor historie, kultur og videnskab. 

Latinerhaven i Viborg

attraktioner & bygninger

Viborg er en gammel by, og du kan derfor glæde dig til at opleve historiske bygninger, konstruktioner, ruiner og ikke mindst gamle middelaldergader. 

Sct. Mogens Gade i Viborg

gågader & opholdssteder

Har du lyst til en shoppetur? I Viborgs bymidte finder du et stort udvalg af butikker og hyggelige opholdssteder blandt de flotte torve og grønne arealer.